Fácán a pácban
Pacsirták, őzek és a sikoltva rohanó

Majdnem egy hete nem jártam semerre a kamerával - tudom, nem olyan hosszú idő, de azért már hiányzott egy jó cserkelés. Kedden tehát nyakamba vettem a felszerelést, és elindultam a szántóra, ahol pacsirtát szerettem volna fotózni - már régóta. 

Így jöjjön be minden kívánságom, mert már a bekötőúton félre kellett rántanom a kormányt, amikor egy szép példány az út fölött átrepülve körülbelül öt méterre tőlem landolt. Felkaptam hát az anyósülésről a fényképezőgépet és elengedtem egy sorozatot. Egy kép lett olyan, ami a hangulatában is tetszik és viszonylag éles is. Szerencsére pont belőtte a punk frizurát is:

img_4079.jpg

Sajnos a legyek még mindig nem tűntek el, ez azért elég sokat levon a fotózások élményértékéből, de így is nagyon jó volt kint lenni, igaz, túl sok minden nem történt. Egy miniinfarktussal megúsztam azt, hogy három méterre tőlem a bozótosból egyszer csak kirepült egy fácán tojó, aztán egy kakast sikerült fotózni is - igaz, csak hátulról, de a hangulat itt is tetszik:

img_4110.jpg

img_4111.jpg

Kifelé menet aztán megláttam egy tengelic párt. Újra megálltam és bár az út másik oldalán voltak, köztünk pedig kamionok száguldottak, azért egy kép így is sikerült. Egészen elképesztő kis madarak:

img_4145.jpg

Aztán még nem volt kedvem hazamenni, úgyhogy egy rég nem látogatott kis mellékút felé vettem az irányt. És milyen jól tettem... Az út mellett legelészett két őz. Hamar észrevettük egymást:

img_4150.jpg

img_4166.jpg

Beúszott jó pár felhő a Nap elé, így a fények nem voltak túl ideálisak. Hazafelé vettem az irányt, amikor az út melletti szántón megláttam egy fácánt. Gyorsan félreálltam, kiszálltam, ám ekkor ő is észrevett engem. Ezt a rejtőzködést figyeljétek:

img_4196.jpg

Amikor már tudta, hogy a semmi mögé nem annyira jó elbújni, akkor éktelen ordítás mellett elrohant. Ezt a két képet sikerült elkapni, mindkettőt imádom:

img_4200.jpg

img_4206.jpg

Ezután már komolyan haza akartam menni, fény sem volt, de egy nyúl még megmutatta magát, én meg nem szerettem volna parlagon hagyni a lehetőséget:

img_4217.jpg

img_4223.jpg

A rohanó fácán képek - bár lehetnének minőségileg jobbak - abszolút kedvenceim lettek a napról. Most sikerült először elfogadható fotót készíteni mozgás közben róluk - hálás vagyok a lehetosegert.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://benbodaphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr2714105869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FPéter 2018.07.13. 10:59:29

nekem is tetszik a futó fácán, egy kicsit dinoszauruszos hangulata van!

Boda B. 2018.07.13. 11:08:34

@FPéter: Egy az egyben :) Hát ha még a kiáltást is hallottad volna mellé ;)

Ben Boda Photography

Izgalmas, érdekes, szórakoztató történetek - természetfotókkal mesélve.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

  • geegee: Haha, XXL-es, tarajos libák ezek. A nevük angolosan írva pedig game. Ha pedig sokat tökölsz a fény... (2020.06.26. 10:25) A gém, aki íbisz
  • geegee: A fácánnál ostobább jószág kevés van, amilyen szép, pont olyan hülye... :D Ha jön az autó, akkor n... (2020.05.13. 14:17) Az apróvadak Casanovája
  • geegee: Haha, ki qrvácskák... :D Miért nem vittél valami pár kockányi kis húsfélét, odacsalogatni őket köz... (2020.05.13. 14:17) Ravaszdiék a játszótéren
  • Boda B.: @Titus Pullo Urbi: Köszönöm :) (2020.05.11. 09:17) A kotorék ura
  • geegee: @Boda B.: Kösz. :-) (2020.04.15. 08:38) Fotózás a "karanténban"
süti beállítások módosítása