Zsúfolt légtér a víz felett
Sirályok, szerkők és récék az öbölben

Elég sokat járok az öbölben, de eddig a figyelmemet leginkább a kócsagok, récék és gémek kötötték le - pedig van még mit fotózni arra. Találtam egy helyet, ahol az alacsony vízállás mellett szinte a víz szintjén tudtam ülni, és mivel a fattyúszerkők és sirályok épp arra vadásztak, gondoltam megpróbálok egy-két madarat röptében fotózni.

Persze ahogy elfoglaltam ideiglenes székemet, egy méretes sziklát, szinte azonnal kiürült a víz - mintha soha, semmilyen élőlény nem járt volna arra. Egyedül a közelben tevékenykedő horgászoktól szűrődött át némi hang. Aztán szerencsére némi várakozás után megjelent az első sirály: 

img_4310.jpg

Nem sokkal később pedig a fattyúszerkők egy szép képviselője pásztázta a vizet vacsorát keresve. Szerencsémre pont felém vette az irányt, a Nap pedig a hátam mögött volt már, úgyhogy nagy örömömre sikerült egy egész előnyös képet kattintanom:

img_4243.jpg

Hullámokban érkeztek a madarak. Jó sok szünetet igen intenzív percek követtek. A fattyúszerkők után megjelentek a dankasirályok is, akik szintén ezen a szakaszon keresték a betevő falatokat. Az egyik kedvenc sirályfélém ez a barna fejű faj:

img_4273.jpg

Szinte a dankasirályt követve siklott be a képbe egy újabb példány. Először a fák vonalában körözött: 

img_4246.jpg

Aztán szerencsémre a lemenő Nap fényében is megmártózott:

img_4343.jpg

Végül a récék is megjelentek, és egy arra járó motorcsónak fel is zavart párat közülük. Ez a kép nagyon kedvemre való lett:

img_4287.jpg

A nagy ijedelmet aztán hamar kiheverték a récék, akik az arany színekben játszó víz színén úszkáltak parttól partig. 

img_4317.jpg

Így eltölteni egy késő délutánt-kora estét mindig nagy öröm, főleg, ha ennyire sok fajt figyelhet meg az ember repülés és vadászat közben. Bár az eltervezett kompozíció, a fattyúszerkők vízfelszínén való siklása most nem sikerült, de legalább eggyel több okom van arra, hogy újra visszatérjek a partszéli kőre.

A bejegyzés trackback címe:

https://benbodaphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr1314117085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ben Boda Photography

Izgalmas, érdekes, szórakoztató történetek - természetfotókkal mesélve.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

  • geegee: Haha, XXL-es, tarajos libák ezek. A nevük angolosan írva pedig game. Ha pedig sokat tökölsz a fény... (2020.06.26. 10:25) A gém, aki íbisz
  • geegee: A fácánnál ostobább jószág kevés van, amilyen szép, pont olyan hülye... :D Ha jön az autó, akkor n... (2020.05.13. 14:17) Az apróvadak Casanovája
  • geegee: Haha, ki qrvácskák... :D Miért nem vittél valami pár kockányi kis húsfélét, odacsalogatni őket köz... (2020.05.13. 14:17) Ravaszdiék a játszótéren
  • Boda B.: @Titus Pullo Urbi: Köszönöm :) (2020.05.11. 09:17) A kotorék ura
  • geegee: @Boda B.: Kösz. :-) (2020.04.15. 08:38) Fotózás a "karanténban"
süti beállítások módosítása