A sárga cipős légiakrobata
Szárnytoll bemutató kócsag módra

Ahogy a legutóbb említettem, a billegetőcankók, sirályok és récék között a kis kócsag is megjelent a színen, hiszen az alacsony vízállás mellett ő is új vadászterületekkel gazdagodott - én pedig jókor voltam jó helyen szerencsére.

Próbálkozom mindig új dolgokat elkapni, ha egy olyan fajokkal sodor össze a sors, amiket korábban is sikerült már fotóznom. Így van ez a kis kócsaggal is, akiről egészen sok jól sikerült fényképem, sőt, videóm is van korábbról, amint épp vadászik. 

Igyekeztem tehát másra koncentrálni, de azért ez nem könnyű egy olyan madárnál, aki az ideje nagy részét vadászattal tölti. 

Itt is kutat:

img_4632.jpg

img_4633.jpg

img_4634.jpg

Hirtelen megvilágosodtam, és rájöttem, hogy tulajdonképpen nincs is jó képem még arról, amikor a kis kócsag repül. Így hát türelmesen vártam, le sem vettem a szememet a kócsagról, és szerencsém lett, mert egyszer csak kiemelkedett a vízből:

img_4635.jpg

Aztán néhány méterrel később már fékezett is (ez az egyik kedvenc fotóm arról a napról, micsoda szárnyak és micsoda sárga "cipők"):

img_4636.jpg

Futóművek a vízben, landolás:

img_4637.jpg

Aztán persze újabb, hosszú koncentrálás következett a néhány méterrel távolabbi helyszínen, természetesen halak után kutatással és mozdulatlanná válásokkal fűszerezve: 

img_4639.jpg

Míg végül elege nem lett a várakozásból és csodaszép vízcsíkot húzva maga mögött, visszaindult az iszapos, kiürült öbölrészre:

img_4640.jpg

Minden szárnytollat megcsodálhatunk, és persze újra megvillantak a sárga lábak is:

img_4641.jpg

És egy egészen fura póz így a végére:

img_4642.jpg

Hihetetlenül izgalmas a vízi madarak élete, és számomra még egy olyan mindennapos dolog, mint a fel- és leszállás is elképesztő tud lenni - főleg, ha sikerül megörökíteni és megosztani ezeket az élményeket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://benbodaphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr9614129545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ben Boda Photography

Izgalmas, érdekes, szórakoztató történetek - természetfotókkal mesélve.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

  • geegee: Haha, XXL-es, tarajos libák ezek. A nevük angolosan írva pedig game. Ha pedig sokat tökölsz a fény... (2020.06.26. 10:25) A gém, aki íbisz
  • geegee: A fácánnál ostobább jószág kevés van, amilyen szép, pont olyan hülye... :D Ha jön az autó, akkor n... (2020.05.13. 14:17) Az apróvadak Casanovája
  • geegee: Haha, ki qrvácskák... :D Miért nem vittél valami pár kockányi kis húsfélét, odacsalogatni őket köz... (2020.05.13. 14:17) Ravaszdiék a játszótéren
  • Boda B.: @Titus Pullo Urbi: Köszönöm :) (2020.05.11. 09:17) A kotorék ura
  • geegee: @Boda B.: Kösz. :-) (2020.04.15. 08:38) Fotózás a "karanténban"
süti beállítások módosítása