Akik a politikusok fölött (sz)állnak

Úgy hozta a sors, hogy egy hétvégi estén Budapesten voltunk - nálam meg éppen ott volt a fényképezőgépem. Micsoda meglepetés... Mindenesetre ha már ilyen szépen együtt volt minden, kattintottam pár turistás képet.

Néha kell a változatosság. Egyrészt mert gyönyörködtet, másfelől pedig azért, mert új impulzusokat ad. Épp ezért vettem nemrég két régi középformátumú, filmes fényképezőgépet például, hogy "új szemmel" nézzem egy kicsit a világot, új kompozíciókat, más szögeket lássak, és hogy a már megszokott dolgokban is meglássam a szépet. 

Ezen az estén a megszokott dolog adott volt: a Parlament.

img_7751.jpg

Ebben a témakörben nagyon újat mutatni nem hiszem, hogy lehet - pontosabban minden kép más és más, de azért a lényeg marad ugyanaz. Mégis... Hiába látom ezredszer is ezt az épületet, minden egyes alkalommal valami más részlete ragad meg. 

Természetesen a rakpart ezúttal is tömve volt turistákkal, akik lényegében ugyanazt a képet készítették el, mint én, csak egy pár centivel arrébb, de ez mit sem von le az élvezeti értékéből a fotóknak. Így mutat az egyik kedvenc épületem szemből:

img_7770.jpg

És egy kicsit közelebbről:

img_7769.jpg

Már a rakparton sétálva is láttuk, de innen még jobban látszott, hogy valami(k) a Parlament fölött repülnek. Bár a fotó nem a legjobb, de azért látszik, hogy nagyjából mit tárult a szemünk elé

img_7793.jpg

Először azt hittük, hogy drónok, de aztán némi utánaolvasást követően rájöttünk, hogy sirályok! Egészen elképesztő volt figyelni az apró fénypontok táncát a sötét égbolton! A díszkivilágítás vonzza a madarakat - akiket sajnos valószínűleg meg is zavar egy kissé a fényár. Mindenesetre tényleg megbabonázó látvány a sok száz madár kupola feletti mutatványa.

Nem vagyok nagy város fotózó, de kifejezetten élveztem, hogy ezúttal nem kell csöndben kuporogni, és vigyázni, nehogy elijesszem az alanyokat, volt idő, volt tér, és jellemzően egyik épület sem mozdult be a hosszú záridők mellett sem. Egy biztos: Budapest éjjel-nappal csodaszép.

img_7784.jpg

img_7771.jpg

img_7791.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://benbodaphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr7614242361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wovbagger 2018.09.16. 13:31:33

Az aki(k) vonatkozó névmásokat egyedül az emberekkel kapcsolatban használjuk. A többi élőlényre az ami(k) vonatkozó névmások használatosak a magyar nyelvben.

Boda B. 2018.09.16. 19:40:04

@wovbagger: köszi, figyelni fogok erre legközelebb.
Remélem, azért a képek tetszettek:)

Üdv
B

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.09.16. 23:41:58

@wovbagger: jó lenne, ha nem beszélnél bele olyasmibe, amihez a jelek szerint nem értesz. Lehet, hogy hiányoztál pár magyaróráról?

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.09.16. 23:43:23

@Boda B.: marhaságot írt, ne foglalkozz vele... Az akik is teljesen jó megfelelő helyen, környezetben. (lásd még megszemélyesítés és hasonló témakörök - normális ember a kutyájára sem hivatkozik általában "ami"-ként, mert családtag ;) )

Jakab.gipsz 2018.09.17. 12:19:26

Hagyjuk már el ezt a nyelvtan-náciszkodást.

Meglehetősen gagyi érv a szerzőnek azért nincs igaza mert nem tudja helyesen leírni a megtapasztalt dolgokat, tipikus libbsi-bolsi érvelés.

1. A szerző hangosan gondolkodott, lehet téves az észrevétele, de lehet igaz is.

Ha igaza van azt nem tudjuk de-konstruálni, darabjaira bontani, (valóban madarak cikáztak a díszkivilágítás fényében, de ha nem madarak és nem drónok, esetleg denevérek vadásztak a rovarokra szürkület utáni órában menet-rendszerint érkeznek, ezt többször más helyen megfigyeltem).
2, A képeid viszont jók.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.09.17. 13:25:37

@Jakab.gipsz: vicces, hogy ezt pont egy olyan náci hangoztatja, aki életében nem tudott két sort hibátlanul leírni. :D

Ben Boda Photography

Izgalmas, érdekes, szórakoztató történetek - természetfotókkal mesélve.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

  • geegee: Haha, XXL-es, tarajos libák ezek. A nevük angolosan írva pedig game. Ha pedig sokat tökölsz a fény... (2020.06.26. 10:25) A gém, aki íbisz
  • geegee: A fácánnál ostobább jószág kevés van, amilyen szép, pont olyan hülye... :D Ha jön az autó, akkor n... (2020.05.13. 14:17) Az apróvadak Casanovája
  • geegee: Haha, ki qrvácskák... :D Miért nem vittél valami pár kockányi kis húsfélét, odacsalogatni őket köz... (2020.05.13. 14:17) Ravaszdiék a játszótéren
  • Boda B.: @Titus Pullo Urbi: Köszönöm :) (2020.05.11. 09:17) A kotorék ura
  • geegee: @Boda B.: Kösz. :-) (2020.04.15. 08:38) Fotózás a "karanténban"
süti beállítások módosítása